Mas Tun s-a mutat

Mas Tun s-a mutat pe mastun.com şi sunteţi aşteptaţi să vizitaţi noul site, acesta nu va fi şters, dar ştirile vor apărea pe noul site.

Ce a ajuns tuningul auto?

    Subiectul care încerc să îl tratez este, după cum spune şi titlul, ceea ce a ajuns tuningul auto. Dacă acum 3-4 ani tuningul era considerat ceva excentric acum a început să fie urăţit, dar rămănând “în scenă“ tuningul adevărat, adică tuningul care făcea furori printre iubitorii de autoturisme în urmă cu ceva timp.
    Pentru început aş dori să citez definiţia din DEX a cuvântului tuning-“acțiune sau preocupare de a îmbunătăți, regla sau particulariza caracteristicile funcționale sau estetice ale unui sistem tehnic existent“.  Această definiţie începe să se destrame pentru unele maşini.
    Unii proprietari de maşini doresc să-şi tunete maşinile, dar nu prea le iese. Spun asta deoarece aplică pe maşină diferite elemente Made in China care în loc să facă maşina ceva unic în trafic, urăţeşte şi o banalizează. Apreciez maşinile şi proprietarii lor care sunt tunate cu adevărat unic, dar îi apreciez şi pe cei care îşi cheltuiesc banii pe kituri originale ale producătorului auto de provenienţă al maşinii. Aceştia se pot mândri cu adevărat cu o maşină tunată. Dacă nu ai bani de elemente unic sau măcar de ceva unic sfatul meu şi al multor persoane este să îţi păstrezi maşina aşa cum ai cumpărat-o pentru a avea o maşină cu adevărat.

2 comentarii:

  1. Salut Vizitatorule! Tuningul nu este naşpa dacă ştii să-l interpretezi, doar dacă ai ce interpreta bineînteles. Doar dacă ceea ce studiezi este ceva tunat cu bun gust şi cu o oarecare limită.

    RăspundețiȘtergere