Mas Tun s-a mutat

Mas Tun s-a mutat pe mastun.com şi sunteţi aşteptaţi să vizitaţi noul site, acesta nu va fi şters, dar ştirile vor apărea pe noul site.

Nissan Leaf - maşina anului 2011

    S-a stabilit maşina anului 2011, aceasta este Nissan Leaf. Maşina a fost desemnată Car Of The Year 2011 în urma voturilor acordate de jurnaliştii din mai multe ţări acumulând un total de 257 de puncte.
   Locul al doilea este ocupat de Alfa Romeo Giulietta cu un total de 248 de puncte, iar locul al treilea este ocupat de Opel Meriva cu un total de 244 de puncte.
   Acesta este al doilea Nissan din istorie care ocupă prima poziţie în confrunatarea internaţională COTY, prima fiind acum 18 ani, Nissan Micra.
   Această maşină este propulsată în totalitate de un motor electric, cu tracţiune pe roţile faţă. Transimisia este una automată, motorul fiind propulat de 109 cai putere.
   Maşina atinge 100 de kilometri pe oră în 11,9 secunde, atingând o viteză maximă de 145 de kilometri pe oră.


   Numele acestei maşini pe mine mă amuză deoarece traducerea din limba engleză a cuvântului "leaf" înseamnă frunză... Nissan Frunză. Eco, eco dar până când? Să dai un aşa nume unei maşini? Mă opresc aici deoarece eu nu pre mă "împac" cu aceste maşini care "respectă" mediul. Mâine, poimâne vor începe să producă câte o maşină pentru fiecare copac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu