Mas Tun s-a mutat

Mas Tun s-a mutat pe mastun.com şi sunteţi aşteptaţi să vizitaţi noul site, acesta nu va fi şters, dar ştirile vor apărea pe noul site.

Furtul de maşini în România s-a înmulţit- "Ce putem face pentru a preveni un eventual furt?"

    Din câte ştim cu toţii, în România furturile de maşini s-au înmulţit semnificativ. Tehnologia a ajuns undeva la un nivel înalt, dar se pare că începe să fie folosită într-un mod rău şi la maşini, deşi ea era folosită de la începuturi în moduri "malefice" dar tot ceea ce am vrut să spun eu mai pe scurt este că şi hoţii din România au ajuns într-un fel în pas cu tehnologia. De ce oare spun asta? Este simplu de realizat că acum hoţii nu mai umblă cu şurubelniţe şi tot felul de scule care le foloseau cu ceva timp în urmă. Acum îţi urcă maşina pe o platformă tractată şi dusă este maşina.
    Dar întrebarea este : cum putem preveni un eventual furt. Prima metodă care mi-am propus sa o tratez este asigurarea CASCO. Într-adevăr unora li se pare un preţ foarte exagerat, dar eu spun că se merită acest efort financiar pentru în cazul unui furt, accident, incident neprevăzut prin care se deteriorează maşina vei fi despăgubit de firma de asigurări. Dar atenţie, în cazul unui furt auto firma de asigurări CASCO nu vă despăgubeşte dacă nu aveţi actele maşinii şi cele două chei.
   O a doua metodă care poate preveni furtul este montarea unui sistem de supraveghere GPS pe maşină, prin care firma monitorizează maşină 24 de ore din 24 de ore iar în momentul în care proprietarul semnalează firmei că maşina este în parcare o anumită perioadă de timp şi în timpul acela maşina începe să se mişte pe harta folosită la monitorizarea maşinii este contactat proprietarul de către firmă pentru a confirma dacă el a plecat cu maşina sau dacă vreun "musafir nepoftit" a luat maşina pentru a o duce într-un loc cu scopul cunoscut numai de el.
   Până în momentul acesta nu există o metodă care să prevină direct furtul de maşini, deoarece hoţii sunt pregătiţi pentru orice. Mulţi spun că o alarmă auto clasică îţi poate salva maşina, dar nu este aşa pentru că hoţii îţi pot copia codul alarmei, deci şi alarma este inutilă.
   Acum hoţii nu mai fură maşini pentru dezmembrări, fură maşini tunate unicat, probabil la comanda cuiva "mai înalt". Am văzut pe un site cunoscut în România cu o comunitate de posesori de automobile tunate foarte mare, o persoană foarte cunoscută căreia i s-a furat un BMW unicat care este imposibil dacă îl vezi să nu îţi sară în ochi.
   În final nu am decât să vă urez să nu fiţi tocmai voi cei carora s-au gândit hoţii să le fure maşina. Propun ceva: în cazul în care cunoaşteţi un prieten, rudă, cunoscut că i s-a furat maşina mă puteţi contacta pe Messenger/Mail (smyth_makoto21@yahoo.com )pentru un eventual anunţ pe blog(totul gratuit).

2 comentarii:

  1. Hellow! Super blog! Imi place foarte mult stilul in care scrii. Blogul este super bine organizat. Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, vizitatorule!
    Bun venit pe blogul Mas Tun!
    Mulţumesc de felicitări!

    RăspundețiȘtergere