Mas Tun s-a mutat

Mas Tun s-a mutat pe mastun.com şi sunteţi aşteptaţi să vizitaţi noul site, acesta nu va fi şters, dar ştirile vor apărea pe noul site.

"Bugatti Veyron fereşte-te!"

    Cam acesta ar fi mesajul care i se poate spune Veyronului: "Bugatti Veyron fereşte-te!".
   Nu am ales titlul acestui post întâmplător deoarece în acest post vreau să vă prezint cea mai puternică maşină de serie aflată la momentul actual pe piaţă. Este vorba de Hennessey Venom GT. Maşina deţine un motor V8 de 6,2 litri cu transimie manuală în şase trepte care dezvoltă 1200 de cai putere. Maşina ajunge la 100 de kilometri pe oră în 2,9 secunde, viteza maximă la care ajunge maşina fiind 440 de kilometri pe oră, faţă de 407 kilometri pe oră la care ajunge Veyronul.
   Maşina este dezvoltată pe platforma Lotus Exige. Maşina cântăreşte 1088 de kilograme, având o lungime de 4655 milimetri. Maşina ajunge la astfel de performanţe din cauză că are o greutate redusă, în comparaţie cu Bugatti-ul şi celelalte maşini care au avut supremaţia de cele mai puternici maşini din lume. Maşina este asamblată în Silverstone, Anglia.
   Maşina are un consum decent, beneficiind de o caroserie de aluminiu cu unele elemente din fibră de carbon.
   Preţul este unul destul de modest pentru ce statut are această maşină respectiv 438000 de euro.
   Am ales ca maşină de comparaţie Bugatti Veyron deoarece mulţi cunosc această maşină ca fiind cea mai puternică maşină din lume, dar se pare că după aproximativ şase ani în care a fost printre primele maşini în topuri la viteză se pare că maşina "şi-a găsit naşul".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu