Mas Tun s-a mutat

Mas Tun s-a mutat pe mastun.com şi sunteţi aşteptaţi să vizitaţi noul site, acesta nu va fi şters, dar ştirile vor apărea pe noul site.
  • Un fel de aniversare? - Astăzi este Ziua Națională a României. S-ar spune că intrăm în anul Centenarului. Mulți poate citesc „Centaur” și habar n-au ce urmează. Indiferent, politi...

Ford Focus electric

    În cadrul Salonului Auto de la Detroit a fost prezentată varianta cu motorizare electrică a modelului Ford Focus.
   Cea mai interesantă informaţie despre această maşină este că vine "la pachet" împreună cu o aplicaţie disponibilă pentru smartphone-uri, My Ford Mobile, care permite şoferului să verifice starea bateriei şi să localizeze prin GPS automobilul său.
   Motorul este alimentat de către o baterie litiu-ion de 28 de kilowatts care după o reîncărcare completă poate rula aproximativ 160 de kilometri. Viteza maximă la care poate ajunge această maşină este de 136 de kilometri pe oră.
    Bateriile litiu-ion sunt produse de LG, firmă care produce baterii care alimetează şi Chevrolet Volt.
    Ceea ce mă pune pe mine pe gânduri în legătură cu maşinile electrice este cum pot parcurge acestea o distanţă mai lungă, dacă ele au o autonomie mică, relativ mică faţă de o maşină cu un motor cu ardere internă?? Trebuie să te opreşti din drum ca să îi încarci bateriile, ceea ce durează cel puţin 3-4 ore pentru o reîncărcare completă.

   În planul de viitor al celor de la Ford se află două noi modele electrice: C-Max şi Transit Connect.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu