Mas Tun s-a mutat

Mas Tun s-a mutat pe mastun.com şi sunteţi aşteptaţi să vizitaţi noul site, acesta nu va fi şters, dar ştirile vor apărea pe noul site.

Opel va prezenta la Geneva modelul de serie Ampera

    În cadrul Salonului Auto de la Geneva va fi prezentată versiunea de serie a modelului Ampera, cunoscuta maşină electrică şi hibridă, fiind versiunea europeană a modelului Chevrolet Volt.
    Opel Ampera este propulsată de un motor electric, dar poate deveni în orice moment şi o maşină hibridă deoarece pe lângă motorul electric maşina este echipată cu un motor cu ardere internă. Autonomia propulsorului electric este de 80 de kilometri, iar a motorului cu ardere internă este de 500 de kilometri, totalizând 580 de kilometri, dar în momentul în care bateria este descărcată şi motorul cu ardere internă nu dispune de combustibilul necesar modelul nu se opreşte deoarece dacă şoferul a frânat, energia din frânare s-a regenerat şi autonomia bateriei electrice a crescut.
    Această tehnologie a fost gândită de cei de la Opel după mai multe studii care au demonstrat că 80 la sută dintre europeni conduc mai puţin de 60 de kilometri pe zi, fiind construită pentru restul de 20 la sută.
    Proprietarii de modele Ampera nu vor plăti taxă de poluare deoarece modelul face parte şi din clasa maşinilor hibride şi a celor electrice, fiind o îmbinare între cele două tipuri de propulsie.
    Ampera atinge o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră, iar acceleraţia de la 0 la 100 de kilometri pe oră se face în 9 secunde. Maşina va fi disponibilă cumpărătorilor în schimbul sumei de 36,000 de euro fără taxe.
    Bateria electrică se poate încărca la orice priză standard de 230 de volţi în patru ore.
    Succesul acestei maşini în Europa este pus în pericol de autonomia care este mică şi de către preţul care este cam mare, dar deocamdată nu voi mai face alte afirmaţii despre această maşină decât după lansarea ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu