Mas Tun s-a mutat

Mas Tun s-a mutat pe mastun.com şi sunteţi aşteptaţi să vizitaţi noul site, acesta nu va fi şters, dar ştirile vor apărea pe noul site.
  • Un fel de aniversare? - Astăzi este Ziua Națională a României. S-ar spune că intrăm în anul Centenarului. Mulți poate citesc „Centaur” și habar n-au ce urmează. Indiferent, politi...

Atenţie şoferi: se apropie iarna!

    Se apropie iarna. Parlamentarii români s-au gândit să găsească o măsură de decongestionare a traficului pe timp de iarnă, multe şosele fiind blocate de şoferii care nu aveau maşinile echipate corespunzător sezonului de iarnă. Noua lege spune că vor fi sancţionaţi toţi şoferii care circulă pe şoselele româneşti cu autoturismele neechipate corespunzător de iarnă, cu cauciucuri de iarnă, lanţuri, nisip şi lopată, deci toţi şoferii vor fi obligaţi să îşi doteze maşinile corespunzător, altfel vor fi amendaţi. Această lege este foarte contestată de şoferii români care spun că statul nu are dreptul să-i oblige să-şi echipeze maşinile pentru iarnă. Această lege dacă va fi votată va fi valabilă în perioada 1 noiembrie- 31 martie în fiecare an. Legea va fi aprobată în cea mai scurtă perioadă, precizează oficialităţile române, în cel mult două săptămâni.
   Specialiştii în domeniul auto sugerează fiecărui şofer ca atunci când temperatura atmosferică scade sub 7 grade Celsius să înlocuiască cauciucurile de vară cu cele de iarnă.
   O nouă dotare disponibilă pentru autoturisme sunt husele antiderapante care se montează foarte uşor. Ţin locul lanţurilor antiderapante.
    Legea aceasta îi va condamna pe mulţi şoferi să îşi lase maşinile în garaj sau să îşi echipeze maşinile.
    Îmi aduc aminte că mulţi şoferi obişnuiau să îşi monteze cauciucuri de iarnă pe roţile pe care avea tracţiunea maşina, iar pe celelalte montau lanţuri antiderapante. Dacă legea se va aproba şi un şofer va face astfel, oare cât va fi amenda? Jumătate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu